Exclusiv

”FCSB e Steaua?” - răspuns dat pe loc din zona FRF!

Conflictul de identitate dintre FCSB și Steaua a fost din nou analizat.
1x2.ro
09 Septembrie 2024
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Publicat pe
09 Septembrie 2024, 12:48
Biletul zile 11.12.2024
Stuttgart
Stuttgart
1&1.5+
Young Boys
Young Boys
Cota totala
Cota totala
9.45
Bonusuri top, pariuri exclusive și multe surprize, doar pe Telegram 1x2.ro
Alătură-te campionilor

Întrebarea ”FCSB sau Steaua?” a stârnit numeroase controverse în ultimii ani în fotbalul românesc.

Aurel Țicleanu, ”spionul” celor de la FRF, consideră că FCSB este ”adevărata Steaua”

Subiectul a fost dezbătut și de Aurel Țicelanu (65 ani), omul trimis de FRF să ”spioneze” adversarele României din diverse competiții. Legendarul fotbalist este de părere că actuala echipă deținută de Gigi Becali este Steaua București.

Argumentul adus în discuție de Aurel Țicleanu este faptul că, deși a pierdut un proces și a fost obligată să își schimbe denumirea, gruparea din Superligă nu a retrogradat niciodată. 

”După mine, da. (n. red. - FCSB e Steaua). Și dacă mă întrebați, nu am decât acest argument. Eu nu îmi amintesc ca FCSB să fi căzut în Liga 2, Liga 3 sau Liga 4. A jucat permanent în Liga 1.

Sunt chichițele acestea din zona juridică. Lucrurile nu sunt așa de simple. Cei de la CSA au înființat o echipă nouă și au crezut că vor ajunge în Liga 1. De atâția ani nu sunt gata din punct de vedere legislativ.”, a declarat Aurel Țicleanu pentru 1x2.ro.

ticleanu

Războiul dintre FCSB și Steaua, explicat

Războiul dintre FCSB (Fotbal Club Steaua București) și CSA Steaua București este un conflict de lungă durată între două entități care revendică moștenirea și identitatea echipei istorice Steaua București.

Acest conflict a apărut dintr-o dispută legală și financiară, care a avut mai multe etape:

Originea clubului Steaua. Steaua București a fost fondată în 1947 ca echipă sportivă a armatei române, sub denumirea Asociația Sportivă a Armatei (CSA Steaua). În anii '90, după căderea comunismului, multe cluburi sportive din Europa de Est au trecut prin privatizări sau transformări.

Separarea și privatizarea. În 1998, echipa de fotbal a fost separată de Clubul Sportiv al Armatei (CSA) și a trecut în administrarea unei societăți comerciale conduse de Viorel Păunescu, iar apoi Gigi Becali a preluat controlul clubului în 2003. De atunci, echipa a evoluat sub denumirea de FC Steaua București, redenumită mai târziu FCSB.

Conflictul juridic. În 2011, CSA Steaua, prin Ministerul Apărării, a inițiat procese împotriva lui Gigi Becali și FCSB, contestând dreptul acestora de a folosi numele, marca și palmaresul echipei Steaua București. În 2014, CSA Steaua a câștigat un proces important, în urma căruia FCSB a pierdut dreptul de a folosi numele și sigla ”Steaua”.

Crearea unei noi echipe. În 2017, CSA Steaua a înființat o nouă echipă de fotbal, care a pornit din ligile inferioare și a revendicat continuarea tradiției originale a echipei din perioada comunistă, argumentând că palmaresul istoric (inclusiv Cupa Campionilor Europeni din 1986) aparține acestei noi echipe.

Tensiuni continue. Deși FCSB este recunoscută în prezent ca echipa care joacă în Superliga și a continuat să aibă succes pe plan intern și internațional, CSA Steaua susține că adevărata Steaua este echipa lor, aflată în prezent în ligile inferioare. Tensiunile continuă, iar fanii sunt împărțiți între cele două echipe.

 

Distribuie Postarea
1x2.ro
09 Septembrie 2024
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

ARTICOLE SIMILARE

Vezi toate  more
Setări Cookie
Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informații pe dispozitivul dvs., precum identificatorii cookie unici pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos, respectiv vă puteți opune utilizării unui interes legitim în orice moment pe pagina cu politica de confidențialitate. Aceste alegeri vor fi raportate partenerilor noștri și nu vă vor afecta navigarea.
Mai multe informații
close
Acceptă toate Modifică setările